Barion Pixel
top of page

JERR-A-B-C modul képzés 2020

JERR®_logoProfile_transp.png

A JERR Koragyermekkori reflexkorrekció® játékos mozgáselemek célzott alkalmazásával a gyermek adottságaihoz, aktuális fejlettségi szintjéhez és képességeihez igazodva a csecsemőkori reflexek stimulálását, integrációját és gátlását segíti elő.

A JERR® Gyakorlatprogram elsajátítása az eltérő mozgásfejlődésű, reflexaktivitású és vagy regulációs problémákkal küzdő 0-3 éves korú gyermekekkel foglalkozó szakemberek részére nyújt új ismereteket, illetve a mindennapi munkában ad alkalmazható új gyakorlatrendszert.

A JERR-A-B-C modul képzéseinkre szeretettel várjuk azon gyógytornászok, gyógypedagógusok, konduktorok, védőnők jelentkezését, akik munkájuk során 0-1 év közötti gyermekekkel rendszeresen találkoznak, akik a reflexek felismerésében, szerepük megítélésében, illetve azok korrekciójában még kevésbé jártasak, akik a szülőknek szeretnének a gyermek életkorához és idegrendszeri érettségéhez igazodó közös játékokban szakszerű segítséget nyújtani. Továbbá azoknak, akik ismerik az INPP módszert és Sally Goddard könyveit, de a fiatalabb, 0-1 éves korosztállyal is foglalkoznak.

A JERR® módszer képzési rendszere

JERR-A modul: JERR Aktív gyakorlatok képességalapú alkalmazási lehetőségei a mozgásfejlődés vonatkozásában 0-1 éves korig

JERR-B modul: JERR Aktív és Passzív gyakorlatok reflexkorrekciós alkalmazási lehetőségei a képességfejlődésben, avagy a reflexek egymásra hatása 0-1 éves korig

JERR-C modul: A JERR Passzív vizuális figyelmet fejlesztő, egyensúlyi és nyugtató gyakorlatainak indikációja, reflexkorrekciós hatásuk és alkalmazásuk a regulációs problémák megoldásában 0-15 hónapos korig.

A 2020 januárjában induló képzés csak a 0-1 év közötti korosztályra fókuszál, a 2-3 éves gyerekek gyakorlatait nem tárgyalja.

Mindhárom JERR® modul elvégzésére van lehetőség, a B és a C modul oktatása a 2020. szeptember és a 2021. január közötti időszakban folytatódik (4 hétvégére lehet számítani). A JERR-A modul tananyagára épül a reflexláncolatok megismerése a JERR-B modulban, valamint a regulációs problémák felismerése és szabályozása JERR® szemlélettel és gyakorlatokkal a JERR-C modulban.

A modul

JERR® Csecsemőkori

Mozgásfejlődési

Konzulens

B modul

C modul

JERR

Csecsemőkori Mozgás- és Reflexkorrekciós

Terapeuta

A modulok sorrendje nem felcserélhető és az egyes modulokat kihagyni nem lehet.

JERR-A modul képzés 2020. január-június

A JERR-A modulban, a 2020. január-június közötti időszakban a hallgatók megismerkedhetnek és elsajátíthatják a primitív és a csecsemőkori reflexek korrekciójára épülő, képességalapú JERR® Aktív gyakorlatokat, amelyekkel játékos formában:

Cute Baby Crawling
Playing with Toys
 • a mozgásfejlődés egyes állomásait és átmeneti helyzeteit könnyebb bejárni (pl. kúszás előkészítése, kúszás és mászás beindítása stb.);
   

 • a túl gyorsan fejlődő gyerekek esetében az egyes mozgásformák begyakorlási idejét lehet meghosszabbítani és ezzel a csecsemőkori fejlődésmenet optimalizálható. (pl. 8 hónapos gyerek álldogálni szeret, és már nem akar kúszni, a „visszaterelés” módjait mutatjuk meg, stb.);
   

 • a megkésett fejlődésű gyermekek esetében a következő mozgásforma elsajátításához szükséges, és a fejlettségéhez igazodó, aktivitásra ösztönző játékos helyzeteket teremtjük meg (pl. zsámolyos feladatok a mászás beindításához);
   

 • az egyensúlyrendszer és az érzékszervek integrált működésének lehetőségét támogatjuk;
   

 • a szülői kompetenciát növelve, a szülő-gyermek kapcsolatot erősítve segítünk a családoknak.

Időpontok

​A képzés időtartalma: 96 tanóra (12x8 tanóra) plusz az esetbemutató napokon történő részvétel.

A képzés időpontja: 2020. január és június közötti időszakban 6 képzési hétvége (szombati és vasárnapi napok) és 3 Esetbemutató nap (hétfői napok). Az időpontok tájékoztató jellegűek, esetleges módosítás még lehetséges.

A képzési hétvégéken szombaton 10:00 és 17:15 között, vasárnap 9:00 és 16:15 között tart az oktatás. Az Esetbemutató napokon hétfőnként 9:00 és 17:00 között tartunk konzultációt.

Esetbemutató nap

Az Esetbemutató nap a saját praxisban végzett JERR® szemléletű intervenciós munka egyéni bemutatása kb. 10 percben. A résztvevők egy prezentáció keretében bemutatják saját eseteiket, JERR® Kérdőívvel, Vizsgálati lappal, kezelési tervvel, saját tapasztalatokkal és szülői visszajelzésekkel alátámasztva. Ezek a napok az oktatás szerves részét képezik, így a többi kolléga beszámolóját is megtekintésre ajánljuk, mivel az oktatók elemzik a videón bemutatott anyagokat, korrigálják az esetleges hibákat, illetve a hallgató segítséget kap a JERR® Aktív gyakorlatok, vizsgálatok helyes kivitelezéséhez is. A saját eset elemzése után a nap további részében a részvétel szabadon választható.

A  jelentkezés feltételei
 • Egyetemi/főiskolai szakirányú végzettség (pszichológiai, pedagógiai, egészségügyi), min. 1 éves gyakorlat csecsemőkkel-kisgyermekekkel.
   

 • Az INPP 2 napos Felismerő Tanfolyam elvégzése legkésőbb 2020. június 30-ig. (www.oriásleszel.hu)
   

 • A képzés ideje alatt napi/heti kapcsolat 0-1 éves korú gyermekekkel. Ennek oka, hogy az első félévben összesen 15 gyermek JERR módszerrel történő fejlesztését kell teljesíteni.

Részvételi díj

JERR-A modul részvételi díj: 300.000 Forint.

Egyéb tudnivalók

​​A képzés maximális létszáma 30 fő, a minimum létszám 25 fő. A JERR A-modul képzés csak megfelelő létszám esetén  indul.

​​A képzés akkreditációja folyamatban van, így az egészségügyi diplomával rendelkezők részére pontszerző lesz.

A képzés gyakorlatközpontú. Az életkor nem akadály, de a módszer alkalmazása fizikai terheléssel jár, így kényelmes ruha, polifoam szükséges.

​​A képzés helyszíne: Budapest

ELŐJELENTKEZÉS 2022-re

Kérjük, 2022-es részvételi szándékát e-mailben jelezze a jerr.hu.kapcsolat@gmail.com címen.

Az érvényes tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek listáját a Szakemberek menüpont alatt találja.

bottom of page