Barion Pixel
top of page

Információs csomag

Miért fontos a csecsemőkori reflexkorrekció?

A csecsemőkori reflexkorrekció összehangolja és megerősíti az idegrendszer és az izomzat közötti kapcsolatokat, fejleszti az egyensúlyrendszert, szabályozza a testtartást és összehangolja az érzékszervek működését.

Csecsemőkori reflexkorrekció célja

A JERR Aktív és Passzív gyakorlatok segítik a gyermekek mozgásfejlődését, érzékszervek működésének összhangját, a gondolkodás és az értelmi képességek fejlődését.
 

A csecsemőkori reflexkorrekció lépései

1. Kapcsolatfelvétel

2. JERR Komplex Vizsgálat

3. Gyakorlatok betanítása

4. Kontrollvizsgálat, videókontroll

5. Együttműködés más szakemberekkel

6. Meddig tart a reflexkorrekció?

JERR Csecsemőkori mozgásfejlődési konzulens

A Konzulens felvilágosítást ad a szülőknek a csecsemő fejlődésmenetéről és tanácsadás keretében megmutatja és megtanítja a szülőknek azokat az JERR Aktív gyakorlatokat, amelyekkel játékosan és egyben a legeredményesebben segíthetik a baba fejlődését. A csecsemő fejlődését nyomon követi és a rendszeres konzultációk alkalmával az újabb fejlődési szakaszokhoz illeszkedő gyakorlatokat betanítja.

JERR Csecsemőkori mozgás- és reflexkorrekciós terapeuta

A Terapeuta a reflexkorrekciós gyakorlatok megtervezése és betanítása közben törekszik arra, hogy a gyakorlatprogram játékos mozgáselemei illeszkedjenek a gyermek egyéni szükségleteihez, ezért minden esetben figyelembe veszi a gyermek aktuális fejlettségi szintjét és képességeit, továbbá alkalmazkodik a család, a szülők igényeihez és lehetőségeihez.

bottom of page