Barion Pixel
top of page

JERR Csecsemőkori mozgás- és reflexkorrekciós terapeuta

Smiling Woman

JERR Terapeuta feladata

A JERR Koragyermekkori reflexkorrekció kezdőpontja az idegrendszer érettségének komplex vizsgálata. Ennek a vizsgálati eredménynek az ismeretében pontosan megtervezhető a reflexkorrekciós gyakorlatprogram menete. A JERR Terapeuta a reflexkorrekciós gyakorlatok megtervezése és betanítása közben törekszik arra, hogy a gyakorlatprogram játékos mozgáselemei illeszkedjenek a gyermek egyéni szükségleteihez, ezért minden esetben figyelembe veszi a gyermek aktuális fejlettségi szintjét és képességeit, továbbá alkalmazkodik a család, a szülők igényeihez és lehetőségeihez.

A 2-4 heti rendszerességgel beiktatott kontrollvizsgálatokon ellenőrizhetők a fejlesztési szakaszok eredményei és meghatározhatók a további teendők és JERR gyakorlatok. Tehát a terapeuta a rendszeres kontrollvizsgálatokon nem csak a gyermek fejlődési útját követi nyomon, hanem méri a reflexkorrekciós gyakorlatok eredményeit is. Ez a kettős ellenőrzési és kapcsolattartási rendszer biztonságot ad a szülőnek és a terapeutának egyaránt.

A home-training a módszer szerves része és egyben fontos fejlesztési lehetőség is, mert a szülők a megfelelő szakmai felügyelet és támogatás mellett otthon fejleszthetik a gyermeküket. A szülők a saját időbeosztásukhoz, lehetőségeikhez és igényeikhez igazodva biztosíthatják, hogy gyermekük megfelelően fejlődjön és a problémák megszűnjenek. A home-training során a reflexkorrekciós gyakorlatok kiegészülnek a szülők szeretetével, így a gyermek terápiás folyamata kellemesebbé, meghittebbé és gyorsabbá válik, ezzel együtt az elért eredmények tartósan fenntarthatók lesznek.

bottom of page